Contraindicații
Miere de Manuka

Cu toate că mierea de Manuka este recunoscută pentru proprietățile sale extraordinare și beneficiile pe care le aduce în tratarea unui spectru larg de afecțiuni, există totuși câteva contraindicații de care ar trebui să țineți cont înainte de a utiliza sau consuma acest produs.

MIERE DE MANUKA CONTRAINDICAȚII

Copiilor cu vârsta sub 1 an

Deoarece conținutul de spori de bacterii (care se regăsesc, de altfel, în orice tip de miere) poate provoca boala numită Botulism.
În timpul sarcinii sau alăptării, puteți consuma miere de Manuka, însă în cantități relativ mici. Sporii conținuți în aceasta sunt, de regulă, dizolvați de sucurile gastrice, astfel riscul de contaminare a bebelușului este considerabil scăzut.

MIERE DE MANUKA CONTRAINDICAȚII

Persoanelor alergice la veninul de albine

Orice miere poate conține urme de venin de albine. Mai mult decât atât, există Miere de Manuka cu venin de albine adăugat, cum ar fi: Manuka Nectar Ease 250 g – Miere Manuka Originala cu Venin de Albine Nelson Honey.

Veninul de albine are și el importante proprietăți curative, acesta fiind și motivul pentru care există produse apicole în care este adăugat, însă în cazul persoanelor alergice, se recomandă cu tărie evitarea consumului acestuia.

MIERE DE MANUKA CONTRAINDICAȚII

Dacă mierea de manuka nu este medicală

Cu toate că este un remediu eficient chiar și în tratarea rănilor sau a infecțiilor, este bine de știut că nu toate tipurile de miere de Manuka pot fi folosite în acest scop.

Mierea de Manuka medicală este diferită de cea destinată consumului zilnic și se poate regăsi în componența unor produse special destinate pentru tratarea afecțiunilor de acest gen. De aceea, apelați la un specialist înainte de a urma orice tratament.

MIERE DE MANUKA CONTRAINDICAȚII

În timpul sarcinii sau alăptării

Puteți consuma miere de Manuka, însă în cantități relativ mici. Sporii conținuți în aceasta sunt, de regulă, dizolvați de sucurile gastrice, astfel riscul de contaminare a bebelușului este considerabil scăzut.

MIERE DE MANUKA CONTRAINDICAȚII

Persoanelor care au alergie la polen

Deoarece mierea este produsă de albine prin polen, prin prelucrare, aceasta poate provoca reacții alergice.

Referitor la acest aspect există, însă, păreri împărțite conform cărora, în cazul alergiei la polen, mierea de Manuka poate fi, totuși consumată în siguranță, întrucât cantitatea de polen conținută în aceasta este foarte mică și, mai mult, administrată pe cale orală, aceasta ajunge în stomac unde polenul este dizolvat de sucurile gastrice, eliminând șansele declanșării unei alergii.

MIERE DE MANUKA CONTRAINDICAȚII

Dacă aveți diabet

Discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a adăuga miere de Manuka în regimul dumneavoastră alimntar. Mierea de Manuka, precum și celelalte tipuri de miere, are un conținut ridicat de zahăr. Acest lucru poate provoca o creștere a nivelului zahărului din sânge.

Unii cercetători se întreabă, de asemenea, dacă mierea de Manuka încetinește vindecarea rănilor cronice la persoanele cu diabet. Acest lucru se datorează faptului că, atunci când este utilizat singur, MGO este toxic pentru celulele vii. Cu toate acestea, există numeroase rapoarte despre tratamentul cu succes al plăgilor cronice cu miere de Manuka. Dar este nevoie de mai multe cercetări.

Dacă sunteți alergici la alte tipuri de miere, există o șansă foarte mare ca mierea de Manuka să aibă același efect în cazul dumneavoastră. Consultați-vă medicul.

TOP