Pentru majoritatea oamenilor, mierea de Manuka este sigură de consumat. De obicei, nu există o limită a cantității de miere de Manuka pe care o poți ingera. Dar dacă aveți diabet, discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a adăuga miere de Manuka în regimul dumneavoastră. Mierea de Manuka, ca și în cazul altor mieri, are un conținut ridicat de zahăr. Acest lucru poate provoca o creștere a nivelului zahărului din sânge.
Unii cercetători se întreabă, de asemenea, dacă mierea de Manuka încetinește vindecarea rănilor cronice la persoanele cu diabet. Acest lucru se datorează faptului că, atunci când este utilizat singur, MGO este toxic pentru celulele vii. Cu toate acestea, există numeroase rapoarte despre tratamentul cu succes al plăgilor cronice cu miere de Manuka. Dar este nevoie de mai multe cercetări.
Dacă sunteți alergic la alte tipuri de miere, consultați-vă medicul. Probabil că nu veți putea folosi mierea de Manuka fără a experimenta o reacție alergică.