Proprietăți
Miere de Manuka

Singura miere medicinală din lume, certificată de autorități medicale.

Mierea de Manuka este recunosută pentru proprietățile sale antibacteriene, antioxidante, antivirale și chiar antifungice, reușind să prevină, amelioreze sau chiar să trateze diverse afecțiuni cauzate de bacterii care au dezvoltat rezistență la antibioticele convenționale.

MIERE DE MANUKA PROPRIETĂȚI

Vindecă rănile

Precum în cazul altor mieri, mierea de Manuka poate ajuta la vindecarea rănilor.

Toate formele de miere sunt acide și au un pH cuprins între 3,2 și 4,5. S-a demonstrat că proprietățile acide ale mierii favorizează vindecarea. Aciditatea blochează, de asemenea, enzimele care descompun proteinele și peptidele de care organismul are nevoie pentru a se repara.

Concentrația ridicată de zahăr din miere ajută, de asemenea, la protejarea rănilor. Mierea are un grad scăzut de umiditate și extrage lichidele dintr-o rană. Acest lucru ajută la eliminarea microbilor și la accelerarea procesului de vindecare. Mierea elimină, de asemenea, apa din celulele bacteriilor invadatoare. Bacteriile au nevoie de apă pentru a crește și a supraviețui. Extragerea apei din bacterii duce automat la eliminarea acestora.

PROPRIETĂȚI MIERE DE MANUKA

Proprietăți antivirale

Toate tipurile de miere au fost folosite ca antibiotice naturale de-a lungul secolelor.

În ultimii ani, cercetătorii au descoperit că puterea mierii de a ucide germenii provine din peroxidul de hidrogen produs cu ajutorul unei enzime de albine. Mierea de Manuka duce această descoperire cu un pas mai departe, atacând germenii cu o substanță numită MGO. Găsită în nectarul unor plante Manuka, această substanță ajută la vindecarea rănilor minore și cronice. Din această cauză, Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) a aprobat bandaje infuzate cu miere de Manuka atât pentru vânzarea fără prescripție medicală, cât și pentru vânzarea pe bază de rețetă.

Cu cât este mai mult MGO în miere, cu atât aceasta are mai multe proprietăți antivirale și antibacteriene.

MIERE DE MANUKA PROPRIETĂȚI

Proprietăți antibacteriene și antifungice

Zeci de specii de bacterii  sunt vunlnerabile la mierea de Manuka, inclusiv Staphylococcus aureus, Helicobacter Pylori, Streptococcus faecalis sau E.coli.

Manuka pare, de asemenea, să fie eficientă împotriva Clostridium difficile, un organism complicat de tratat, răspândit adesea în mediul medical. Cercetătorii sunt deosebit de interesați de faptul că mierea de Manuka pare să atace infecțiile care formează un biofilm sau un strat subțire și alunecos de bacterii. Acest lucru se datorează faptului că, odată ce o infecție a format un biofilm, este considerată a fi netratabilă.

Până în prezent, nu există rapoarte privind rezistența microbiană la miere. Acest lucru sugerează că ar putea avea succes împotriva organismelor rezistente și a infecțiilor durabile ale rănilor, care nu se vindecă cu antibiotice convenționale. Din acest motiv, mierea este considerată o opțiune

TOP