Beneficii
Miere de Manuka

Mierea de manuka este un antibiotic natural, este rezistentă la bacterii și poate fi utilizată ca alternativă la antibiotice, având beneficii interne și externe pentru corp.

BENEFICII MIERE DE MANUKA

Cel mai puternic și eficient antibiotic natural

Studiile arată că, în multe cazuri, mierea de manuka are o eficacitate cu până la 50% mai mare în tratarea afecțiunilor cauzate de bacterii decât antibioticele clasice care se găsesc în farmacii. Supranumită și ”mierea minune”, aceasta luptă împotriva infecțiilor bacteriene, fiind totodată și un remediu eficient în tratarea problemelor gastrice și intestinale, sporind imunitatea, tratând sau prevenind diverse afecțiuni ale aparatului respirator sau chiar îmbunătățind sănătatea orală.

MIERE DE MANUKA BENEFICII

Rol în îngrijirea tenului și tratarea afecțiunilor pielii

Încă din vremea Egiptului antic, mierea era folosită în scop terapeutic, dar și cosmetic, fiind unul dintre cele mai vechi remedii naturale. Proprietățile acesteia sunt recunoscute și azi, mierea de Manuka devenind o opțiune populară când vine vorba despre îngrijirea pielii sau, mai mult, despre tratarea afecțiunilor cutanate:

Tratează acneea: datorită proprietăților sale antiinflamatoare și antiseptice, mierea de Manuka reduce roșeața pielii și ajută la refacerea stratului superior al acesteia, afectat adeseori de eczeme sau arsuri. Mai mult, stimulează regenerarea pielii, oxigenează porii și contribuie la scăderea riscului de reapariție a episoadelor acneice, îmbunătățind vizibil aspectul tenului.

Hidratează pielea: mierea de Manuka hidratează eficient tenul, fără a-l încărca sau a lăsa pielea grasă, contribuind astfel la prevenția ridurilor. Mai mult, aceasta inhibă un grup de enzime, denumite MMP, care distrug colagenul - un factor esențial în elasticitatea și fermitatea tenului.

Accelerează procesul de vindecare al tăieturilor și rănilor: Studii multiple au arătat că mierea de Manuka poate îmbunătăți vindecarea rănilor, amplifica regenerarea țesuturilor și chiar reduce durerea la pacienții care suferă de arsuri. În 2007, mierea de Manuka a fost aprobată de FDA din SUA ca opțiune pentru tratamentul rănilor. Aceasta oferă proprietăți antibacteriene și antioxidante, funcționând precum o barieră de protecție pentru rănile cutanate, prevenind astfel infecțiile microbiene și sporind vindecarea acestora. De exemplu, un studiu de două săptămâni a investigat efectele aplicării unui pansament cu miere de manuka pe 40 de persoane cu răni care nu se vindecau. Rezultatele au arătat că 88% din răni au scăzut în dimensiune. Mai mult, a contribuit la crearea unui mediu acid pentru răni, care favorizează vindecarea acestora.

BENEFICII MIERE DE MANUKA

Promovează sănătatea orală

Știați că afecțiunile gingivale lăsate netratate pot duce, în timp, la pierderea dinților și, eventual, chiar la boli de inimă? Experții dentari spun că boala gingiilor afectează până la 80% din toți adulții, deși este posibil ca uneori aceștia nici să nu-și dea seama că o au. Cheia pentru evitarea bolilor gingivale și a cariilor dentare este menținerea sub control a bacteriilor dăunătoare și păstrarea celor benefice.

Mierea de Manuka de înaltă calitate atacă bacteriile orale dăunătoare asociate cu formarea plăcii, inflamația gingiilor și cariile dentare - bacterii precum P. gingivalis și A. actinomycetemcomitans, fără a distruge, în schimb, bacteriile bune.

Ideea de a consuma miere pentru o bună sănătate orală poate părea contraintuitivă, deoarece ideea implementată în mentalul colectiv ne învață despre consumul prea multor dulciuri că poate duce la apariția cariilor. Cu toate acestea, spre deosebire de bomboane și zahăr rafinat, efectele puternice antibacteriene ale mierii de Manuka fac puțin probabil să contribuie la cariile dentare, mai ales prin prisma faptului că aceasta nu creează un mediu acid demineralizant în gură - motivul principal al producerii cariilor.

MIERE DE MANUKA BENEFICII

Beneficiile mierii de Manuka pentru copii

În special în sezonul rece, răcelile în cazul celor mici sunt la ordinea zilei. Astfel, dacă doriți să evitați administrarea de antobiotice care inevitabil afectează flora intestinală și gastrică a micuțului, puteți apela cu ușurință la mierea de Manuka – un antibiotic natural fără efecte adverse asupra sănătății copilului. Este recomandată însă și ca tratament, ajutând organismul să lupte împotriva infectiilor cauzate de bacterii, de virusuri sau de fungi.

Atenție! Mierea de Manuka are în componența sa o serie de spori care pot provoca botulismul la nou-nascuti, de aceea este recomandată administrarea copiilor cu vârsta de peste 1 an. În timpul sarcinii sau alăptării, mămicile pot consuma miere de Manuka, însă în cantități relativ mici.

BENEFICII MIERE DE MANUKA

Intărește imunitatea și previne infecțiile respiratorii

Datorită renumitelor sale proprietăți curative, mierea de Manuka are o eficiență dovedită în întărirea și susținerea sistemului imunitar, stimulând producţia de celule cu rol de apărare a organismului. Mai mult, studiile arată că, atunci când este consumată cu regularitate, mierea de Manuka generează creșterea numărului de limfocite și neutrofile - tipuri specifice de celule albe din sânge cu rol de protecţie împotiva agenților patogeni.

Lista de beneficii nu se oprește încă aici, ”mierea minune” dovedindu-se eficientă și în prevenția mai multor tipuri de afecțiuni ale aparatului respirator, precum: rinita, sinuzita, durerile în gât, astm, tuse cronică/ tabagică, pneumonie, bronșită cronică/ acută.

MIERE DE MANUKA BENEFICII

Poate trata simptomele fibrozei chistice

Fibroza chistică este o tulburare moștenită care dăunează plămânilor și poate afecta și sistemul digestiv, precum și alte organe. Aceasta afectează celulele care produc mucus, determinând mucusul să fie anormal de gros și lipicios. Acesta înfundă căile respiratorii, ceea ce face dificilă respirația. Din păcate, infecțiile respiratorii superioare sunt destul de frecvente la persoanele cu fibroză chistică.

Pseudomonas aeruginosa și Burkholderia spp. sunt două bacterii comune care pot provoca infecții respiratorii superioare grave, în special la populațiile vulnerabile.

Un studiu a observat eficacitatea mierii de manuka împotriva acestor bacterii la persoanele cu fibroză chistică. Rezultatele au indicat faptul că le inhibă creșterea și funcționează împreună cu tratamentul cu antibiotice.

BENEFICII MIERE DE MANUKA

Tratează infecțiile cu stafilococi și fungi

Staphylococcus aureus (stafilococul auriu) a devenit una dintre cele mai vicioase bacterii, în special datorită rezistenței pe care a dezvoltat-o la multe antibiotice convenționale - de aici și denumirea de ”superbacterie”. Studiile arată că mierea de Manuka, datorită proprietățior sale antibacteriene remarcabile, este un aliat de încredere în lupta cu această bacterie. În plus, acționează eficient în tratarea unui spectru larg de alte microorganisme bacteriene și fungice, cum ar fi: Helicobacter Pylori, Streptococcus faecalis sau E.coli.

Mierea de Manuka conţine, în mod natural, Metilglioxal (MGO™) - substanţa activă care îi conferă renumitele proprietăţi antibacteriene. Totuși, nu toată mierea de Manuka are același grad de putere antibacteriană, ci se diferențiază în funcție de nivelul componentei terapeutice MGO™. Cu cât acest nivel este mai mare, cu atât proprietățile sale medicinale sunt mai sporite.

  • Mierea MGO™ 100+: Susține sistemul imunitar în afecțiuni ușoare (răceală, dureri în gât etc.)
  • Mierea MGO™ 250+: Eficientă în tratarea infecțiilor moderate cu bacterii și fungi.
  • Mierea MGO™ 400+: Recomandată, în special, pentru afecțiuni acute sau cronice, rămase netratate sau care sunt rezistente la alte tratamente.
  • Mierea MGO™ 550+: Recomandată în cazurile unor infecții foarte rezistente.
  • Mierea MGO™ 850+: Nivel ultra cu activitate extrem de ridicată - pentru infecții puternice foarte rezistente la alte tratamente.

MIERE DE MANUKA BENEFICII

Benefică în lupta cu tulburările gastro-intestinale

Mierea de Manuka este un remediu natural extrem de benefic în tratarea afecțiunilor gastro-intestinale și ameliorează senzația de balonare și disconfort. În plus, contribuie la sănătatea intestinului și tratează afecțiuni precum ulcerul, sindromul colonului iritabil, gastrita, gastro-esofagita de reflux, indigestia și durerile de stomac.
Rezultatele cercetărilor sunt mixte, dar efectele antibacteriene puternice ale mierii de Manuka pot ajuta la tratarea ulcerului gastric cauzat de H. pylori. De asemenea, pot preveni ulcerul gastric indus de consumul excesiv de alcool.

TOP