Care miere de Manuka este mai bună?
Cea mai bună miere de Manuka depinde de factorul MGO sau UMF. Aceștia sunt indicii care îți arată că mierea este autentică, 100% originală, deci conține puternice proprietăți antimicrobiene, antibacteriene, antioxidante, antivirale, antiseptice, antiinflamatorii, și antifungice.
MGO™ este marcă înregistrată Manuka Health New Zeeland Ltd. şi totodată sistemul care indică activitatea antibacteriană din miere. Doar mierea testată de către laboratoarele certificate și autorizate din Noua Zeelandă pot purta această etichetă. Nivelurile de MGO ale mierii Manuka Health sunt: MGO 100+, MGO 250+, MGO 400+ şi MGO 550+.
UMF (Unique Manuka Factor) sau factorul unic Manuka este standardul global pentru identificarea proprietății antibacteriene a mierii de Manuka. Prezența acestuia reprezintă garanția faptului că mierea achiziționată este pură și autentică.
Când alegi mierea de Manuka, este important să consideri scopul pentru care dorești să o administrezi. În cazul unor afecțiuni cronice, care au dezvoltat rezistență la tratamentele medicale clasice, poți folosi mierea de Manuka cu factor MGO mai mare (550+), iar în cazul în care dorești să o consumi pentru întreținere sau întărirea sistemului imunitar, Manuka MGO 250+ sau chiar și MGO 400+ este o alegere ideală.
Atenție: persoanelor alergice la produsele apicole și copiilor sub 1 an nu le este recomandat să consume miere, de orice fel ar fi ea. În cazul în care suferiți de diabet, consultați medicul înainte de a folosi miere de Manuka.