manuka.ro

  • Ce este
  • Beneficii
  • Proprietăți
  • Contraindicații
  • Păreri
11 nov., 2020 / Published in Miere de Manuka

Ce este UMF, MGO ȘI KFactor?

Ce este UMF ?

UMF înseamnă „Unique Manuka Factor” și este un sistem de notare dezvoltat de Asociația UMF Honey din Noua Zeelandă.

Asociația UMF Honey acordă licențe UMF producătorilor de miere Manuka care îndeplinesc standardele lor riguroase.

Sistemul de evaluare UMF este utilizat de o serie de mărci precum Comvita (marca UMF lider), New Zealand Honey Co., Manukora, Kiva și Happy Valley.

Fiecare lot de miere este testat de UMF Honey Association pentru miere autentică de Manuka din Noua Zeelandă. UMF urmărește compusi cheie specifici: Leptosperină, Metiglicoxal și DHA, precum și HMF.

Toti acesti compusi chimici trebuie să fie prezenti în mierea Manuka pentru ca aceasta să fie autentică și să primească Factorul unic Manuka.

Numărul UMF final se bazează pe toti compusii chimici combinati. Iată câteva exemple de potențiale UMF:

  • Autentic certificat: de la UMF 5+ la UMF 9+
  • Calitate Premium: UMF 10+ la UMF 15+
  • Ultra Premium: UMF 15+ la UMF 20+ și peste
  • Grad superior rar: UMF 24+

Fiecare producător de miere Manuka trebuie să dețină o licență UMF valabilă pentru a obține simbolul UMF pe etichetă.

Odată ce certificatul UMF este eliberat, înseamnă că mierea de Manuka îndeplinește următoarele cerințe:

  • Produs, ambalat și etichetat în Noua Zeelandă – Toată mierea etichetată cu marca de calitate UMF trebuie ambalată și etichetată în Noua Zeelandă. Mierea de Manuka nu poate fi importată în Noua Zeelandă.
  • Testată – După ce mierea de Manuka a fost ambalată, trebuie să fie supusă mai multor teste pentru a identifica sursa și puritatea acesteia.
  • Audit – Miere de Manuka UMF este supusa unui audit în mod regulat, astfel încât să puteți fi siguri că obțineți miere de Manuka reală cu numărul UMF corect.
  • Dovadă de autenticitate – Certificatul oficial UMF este emis odată ce mierea de Manuka a trecut cu succes toate criteriile de testare.

Ce este MGO?

Sistemul de notare MGO a fost dezvoltat de profesorul Thomas Henle în 2008. Este utilizat în principal de compania Manuka Health.

Manuka Health este cea mai populară companie care folosește sistemul de notare MGO. În plus, Manuka Health efectuează cercetări independente asupra mierii de Manuka pentru a aduce noi standarde în lumea Manuka.

MGO înseamnă metilglioxal, care este o substanță chimică care apare în mod natural în mierea de Manuka.

Potrivit Manuka Health, „ingredientul magic” din mierea de Manuka a fost descoperit de unul dintre partenerii lor de cercetare – profesorul Thomas Henle (Universitatea din Dresda).

Iată o comparație între diferite niveluri de MGO și UMF:

Este important de retinut faptul că Manuka Health este, de asemenea, membru al UMF Honey Association.

Fiecare borcan de miere etichetat MGO Manuka este testat pentru potență și urmărit de la stup până acasă, ținând pasul cu standardele înalte de miere Manuka.

Cu cât este mai mare conținutul de MGO, cu atât este mai mare gradul de miere de Manuka.

Ce este KFactor?

KFactor este un termen de marketing folosit de compania Wedderspoon.

Eticheta respectă toate reglementarile ale Ministerului Industriilor Primare din Noua Zeelandă, care elaborează standarde pentru mierea de Manuka din țară.

Standardul KFactor vă asigură că obțineți următoarele:

  • miere crudă și neausterizată
  • fără antibiotice, glifosat și pesticide
  • Fara organisme modificate genetic ( Non- GMO)
  • urmarire de la stup la tine
  • provine din Noua Zeelandă

În plus, există două tipuri principale de miere de Manuka de la Wedderspoon; KFactor 16 și KFactor 12. Nu există o semnificație clară a numerelor 12 și 16, în afară de potențialul de a deruta consumatorii care caută numere UMF.

KFactor 16 este o miere monoflorală care este „în întregime sau în cea mai mare parte” fabricată din planta Leptospermum scoparium (Manuka).Asta înseamnă că această miere este mai degrabă un extract dintr-o singură plantă.

KFactor 12 este un mix multifloral, care este mai mult un „amestec” de Manuka și alte tipuri florale.

Indicatori Manuka

Cel mai comun indicatori pentru mierea de Manuka este MGO (metilglioxal). Este un compus natural cu proprietăți antibacteriene și este măsurat în sistemele de clasificare UMF și MGO.

Cu toate acestea, sistemul de clasificare UMF măsoară și NPA (activitate non-peroxidică) care reprezintă dezinfectantul standard al fenolului din industrie. Markerul NPA se referă direct la evaluarea generală UMF. Dacă o miere de Manuka are un NPA de 18, atunci va fi UMF 18+.

Leptosperina se găsește în mod natural în mierea de Manuka și se măsoară și în UMF. Leptosperina identifică în mod unic mierea de Manuka. Dacă nu are Leptosperină, nu este miere Manuka.

DHA (dihidroxiacetonă) este, de asemenea, prezent în sistemul de clasificare UMF. Este precursorul metilglioxalului și determină nivelurile totale de MGO.

Sistemul de notare KFactor este destul de diferit de UMF și MGO. Interesant este că nu măsoară nivelurile de MGO, NPA sau leptosperină.

Foloseste graficul de mai jos pentru o comparație a sistemelor UMF, MGO și KFactor și a markerilor pe care îi măsoară.

 

  • Leptospermina
  • DHA
  • Puritate
  • MGO (metilglioxal)

 

 

  • MGO (metilglioxal

 

 

  • puritate
  • enzime vii
  • număr de polen (70% și mai mare)
  • DHA
  • Nivelurile PH
  • niveluri antioxidante
  • compuși fenolici

Cum să comparăm calitatea diferitelor mieri Manuka dacă folosesc diferite sisteme de notare?

Sistemele de notare UMF și MGO măsoară un compus comun care este MGO. Concentrația de MGO (metilglioxal) variază de la 0 mg / 1 kg la 1000 mg / 1 kg. Orice peste 100mg / 1kg este considerat antibacterian. La rândul său, acest lucru face ușor pentru consumatori să înțeleagă că o miere MGO 100+ Manuka conține cel puțin 100 mg de metilglioxal.

Evaluarea UMF corespunde direct nivelurilor NPA.

Vă rugăm să mergeți la tabel pentru o comparație între NPA, UMF și MGO.

NPA UMF MGO
10 10+ 256+
15 15+ 514
18 18+ 696+
20 20+ 829+

Utilizare dupa clasificare

În cele din urmă, să ne uităm la graficul de comparație final pentru a ne face o idee despre utilizările pentru mierea de Manuka la diferite niveluri de etichetare.

FOLOSIRE
UMF
MGO
KFACTOR
Activitate antibacteriană foarte mare. Proprietăți curative superioare.
15-20+
514-829+
16-22
Activitate antibacteriană ridicată. Proprietăți vindecătoare bune.
10-15+
263-514+
14-18
Activitate la nivel mediu. Potrivit pentru menținerea sănătății.
5-10+
83-263+
8-14
Activitate de nivel scăzut. Comparabil cu mierea normală.
0-5+
0-40
0-8

Cumpara miere de manuka originala

MGO 550+ (250g) | Manuka Health

» VERIFICĂ PREȚ «

manuka-health-mgo850-manuka.ro

MGO 850+ (250g) | Manuka Health

» VERIFICĂ PREȚ «

KFactor 16+ (250g) | Wedderspoon

» VERIFICĂ PREȚ «

 

Ce părere aveți de mierea de manuka?

0 / 5

Your page rank:

Etichetat ca: KFactor, MGO, UMF

Citește mai mult despre manuka

miere-de-manuka-spray-oral
Miere de Manuka: aliatul imunității
Mierea de Manuka, secretul unei pieli sănătoase
Mierea de Manuka, secretul unei pieli sănătoase
4 produse din miere de Manuka ce nu trebuie să-ți lipsească din casă

Cuprins

  1. Ce este UMF ?
  2. Ce este MGO?
  3. Ce este KFactor?
  4. Indicatori Manuka
    1. Cum să comparăm calitatea diferitelor mieri Manuka dacă folosesc diferite sisteme de notare?
  5. Utilizare dupa clasificare
    1. Cumpara miere de manuka originala

fii informat

introdu adresa ta de email pentru a face parte din comunitatea Manuka.ro - beneficiază de informații, reduceri și concursuri cu premii.

despre

  • Ce este manuka
  • Beneficii
  • Proprietăți
  • Contraindicații
  • Păreri

producători

  • Manuka Health
  • Wedderspoon
  • Comvita

manuka.ro este un website dedicat mierii de manuka, o miere rară și specială, cercetată și recunoscută pentru calitățile sale naturale remarcabile.

© 2023 Manuka.ro. Toate drepturile rezervate

Termeni si conditii - Politica cookie - Contact
TOP
Manuka.ro folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Continuarea presupune că aprobati asta NU ACCEPT ACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ